söndag 6 juli 2014

Such a nice rack!

Tänka sig. Vi fick en varm, solig dag idag också! Jay för det!

Dagen har mest spenderats med nöjen. Lilla älsklingen tog lång sovmorgon idag. Sedan bjöds det på fågelmatning och lekplatslek och lunch på ett ställe med hoppborg. Konstaterades gjorde att klockan var för mycket för att sova middag, till lillas stora glädje, och följdes med bilpoolsbad - för lilla. 

Man kan då rakt inte säga att fåglarna var blyga inte. De kommer ju fram och äter ut handen, både på lilla älsklingen...
...och stora!
För mig blev det färgborttagning på kryddhylla. Denna har haft färgerna, vit som gulnat och efter det målats vit igen, ovanpå det blått och sedan brunt. Sittandes ute i solen blev färgen som behandlad av värmeisolerande och gick att dra loss i flagor. Den bruna och blå färgen vill säga. Fint, tänkte jag om den vaniljiga färg som var under. Hade ju faktiskt bara tänkt slipa lite så att ny vit färg kunde fästa, men den off white-färgen passar ju i köket! Men den var inte i så gott skick, så det blev till att skrapa bort den färgen med. Och oj oj oj, så fin den var trären! Bilden gör verkligen inte rättvisa. Ljuset är inte riktigt på topp efter 22-snåret. Jag tänker att den nog får hålla sig trären ett tag, innan den kanske blir vit.
Tja, efter äventyret med hyllan har det också blivit mat lagad, jordgubbar ätna samt jordgubbssaftning påbörjad. Provar att göra rårörd jordgubbssaft. Ska bli spännande att se hur det blir.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar